top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıKampa Gitsek

Kış Kampına Gitmeden Önce Bilmeniz Gereken 7 Temel Şey


GiriÅŸ


Kış kampı hayatınızda yaşadığınız en büyülü deneyimlerden biri olabilir. Aynı zamanda, soğuk hava koşullarında nasıl hayatta kalınacağı konusunda özel hazırlık ve bilgi gerektirdiği için en zorlu deneyimlerden biridir. Bu yüzden bir sonraki kış kampı gezinize çıkmadan önce bu yedi temel şeyi bildiğinizden emin olun:


Bol miktarda su getirin


Soğukta, muhtemelen karla kaplı bir ortamda kendinizi zorlayacaksınız. Bol miktarda suya ihtiyacınız olacak. Orada olmayı planladığınız her gün için kişi başına en az 3 litre su getirin imkanınız ve depolama alanınız varsa biraz daha fazlasını.

Tüm bu ekstra ağırlığı taşımak zorunda kalmamak için bir su arıtma sistemi veya filtre getirmek isteyebilirsiniz, ancak vahşi doğanın derinliklerine veya daha uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, filtre sisteminizde bir sorun olması ihtimaline karşı yanınıza fazladan 10-20 kilo şişelenmiş su almanızı öneririz. Geniş ağızlı bir şişe getirmenizi öneririz çünkü donduğunda doldurması daha kolaydır ve dar ağızlı şişeler gibi kendi kendine donmaz.


Soğuk noktaları önlemek için çadır zemininizi yalıtın


Çadır tabanınızı bir muşamba veya muşamba astarı kullanarak yalıtabilirsiniz. Bu, uyku tulumunuzun ıslanmasını önlemeye ve çadırınızın altını kuru tutmaya yardımcı olacaktır. Sıcak tutmak istiyorsanız, çadır zemininde uyku tulumu kullanmak yerine köpük pedlerle yalıtmayı düşünün. Köpük pedler hafiftir, temizlenmesi kolaydır ve kullanılmadığında küçük paketler halinde katlanır.



Uyku tulumunuzu kuru tutun


Su geçirmez bir uyku tulumu astarı veya torbası ile başlamak isteyebilirsiniz. Bu, neme karşı ilk savunma hattıdır ve eriyen kardan ıslanarak çadıra girdiğinizde normal uyku tulumunuzun ıslanmasını önleyecektir.


Muşamba barınaklar harikadır çünkü direk ya da montaj gerektirmezler; kar örtüsünün olduğu her yerde kolayca kurulabilirler. Şiddetli rüzgarlarda bir gecede uçup gitmemeleri için kayalarla düzgün bir şekilde sabitleyin!

Son olarak: Yanınızda birkaç plastik torba getirin ki beklenmedik bir yağmur fırtınası gibi acil bir durumda, ekipmanlarınızı kuru tutmak için oldukça yardımcı olacaktır.


Gerçekten endişelenmeniz gereken diğer tek şey yiyecek. Dondurularak kurutulmuş yemekler iyi bir seçenektir çünkü herhangi bir pişirme gerektirmezler ve nispeten hafiftirler. Ancak daha doyurucu bir şeyler istiyorsanız, sırt çantanıza konserve ürünler veya kurutulmuş etler koymayı düşünebilirsiniz.


Kat kat giyinin ve fazladan kıyafet getirin




  • Kat kat giyinin ve fazladan kıyafet getirin.

  • Sıcaklık için giysilerinizi kat kat giyin, ancak çok ısınırsanız giymek için fazladan bir kat daha sıcak giysi getirdiÄŸinizden emin olun.

  • Daha ağır bir palto veya süveterin yanı sıra uzun iç çamaşırı, çorap ve ÅŸapka gibi ekstra katmanları da yanınıza alın.

  • Su geçirmez botları ve eldivenleri unutmayın!


Sizi tok ve sıcak tutacak yiyecekler tüketin


Enerji seviyenizi korumak ve sıcak kalmak için çok sayıda doğru gıdayı tüketmeniz gerekir. İşte bazı öneriler:

  • Yüksek yaÄŸlı ve yüksek proteinli gıdalar - kurutulmuÅŸ etler, fındık, tohumlar, fıstık ezmesi ve avokado gibi. Bunlar hem kalori alımınıza hem de iÅŸtahınızı bastırmanıza yardımcı olacaktır.

  • Lif oranı yüksek gıdalar - bunlar kabızlığı önler (dehidrasyona neden olabilir) ve sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Örnekler arasında yabani pirinç karışımı veya kuskus (her ikisi de hızlı piÅŸirilir), lahana veya ıspanak gibi yapraklı yeÅŸillikler (bunları diÄŸer yeÅŸil sebzeler gibi piÅŸirin), fasulye (siyah fasulye veya mercimek gibi), kinoa gevreÄŸi/granola barları/yulaf ezmesi paketleri gibi tahıl gevreÄŸi kombinasyonları medeniyete yakın bir kamp alanında gece kamp yaparken kahvaltı için; iz karışımı da harika!

  • Düşük glisemik indeks deÄŸerlerine sahip karbonhidratlar, böylece beyaz ekmekler gibi kan ÅŸekeri seviyelerini hızla yükseltmezler; bunun yerine yulaf veya buÄŸday çileÄŸi gibi taze öğütülmüş tahıllardan yapılmış tam buÄŸday ekmeklerini tercih edin!


Kolayca sıcak içecekler hazırlamak için termal su şişesi kullanın


İçeceklerinizi sıcak tutmak için bir termal su şişesine ihtiyacınız olacak. Hafif ve taşınabilirdirler, kullanımı kolaydır, farklı boyutlarda bulunurlar ve sıcak veya soğuk içecekler için kullanılabilirler.

En iyi termal su şişesi, içeceğinizi uzun süre sıcak veya soğuk tutacaktır. Ayrıca sızdırmazdır ve taşıması kolaydır.



Kış kampı için doğru ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun


Kış kampına gittiğinizde, bunun için doğru ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun. İyi bir çadıra, iyi uyku tulumlarına ihtiyacınız olacak ve ayakkabılarınızın buzda veya karda kaymayacağından emin olun. Geceleri üşümemeniz için kıyafetlerinizin yeterince sıcak olduğundan ve gerektiğinde sıcak su ısıtabilmeniz için iyi bir ocağınız olduğundan emin olun.

Sonuç olarak, kış kampına giderken ekipmanınızın hazır olduğundan emin olun çünkü hiçbir yerin ortasında bir şey kırılırsa bu çok tehlikeli olabilir!



Doğru kış kampı malzemeleri ile hazırlanırsanız, en büyülü kamp deneyimlerinden birini yaşayabilirsiniz.


Kış kampına gitmeyi planlıyorsanız ve mümkün olan en büyülü deneyimlerden birini yaşadığınızdan emin olmak istiyorsanız, doğru ekipmanlarla hazırlanmanız önemlidir. Yanınıza kesinlikle iyi bir uyku tulumu, kalın giysiler ve bol miktarda yiyecek ve su almak isteyeceksiniz. Peki ya başka?

İşte seyahatinizin sorunsuz geçmesine yardımcı olacak bazı ek şeyler:

  • Bir çadır veya barınak-Yerde kar varsa, bu barınağınızdaki nemi dışarıda tutacak, böylece ıslanmayacak ve gece boyunca donmayacaktır. Ayrıca tüm gece boyunca sıcak kalmanız için ısınan havanın dışarı çıkmasını önlemeye yardımcı olur!

  • Kar ayakkabısı - Bunlar özellikle kampçıların genellikle yürüdükleri yerin üstünde kar varsa, altlarındaki kaygan yüzeyler nedeniyle düşmeleri önlemek için kullanışlıdır. DoÄŸru ÅŸekilde kullanmayı bilen herkes için yeterince kolaydır (ki bu zor deÄŸildir).

Sonuç

Kış kampı her şeyden uzaklaşmak için harika bir yoldur. Doğayı yeni gözlerle gördüğünüzde ne kadar güzel olabileceğine şaşıracaksınız ve hatta kendinizi kış mevsimine aşık olurken bulabilirsiniz! Ancak soğuk havanın gözünüzü korkutmasına izin vermeyin; bu yedi ipucu ile bir sonraki kış maceranız için iyi hazırlanmış olacaksınız.

4 görüntüleme
bottom of page